Recepty

Výborný dortík na letní dny. Je nepečený, velmi lehký, málo sladký, prostě PERFEKTNÍ. Vyzkoušejte Korpus tvoří jen piškoty. Náplň je tvořena jogurtem, tvarohem a zakysanou smetanou. Ztuženo želatinou, aby měl dort pěkný tvar. Nahoru můžete použít jakékoliv ovoce, které máte rádi a zalít želatinou. Nechat v ledničce do druhého dne a je to. Hotový je …

Číst celý článek Letní dort

Výborný čokoládový dort. Tento dort opravdu miluji. Je můj nejoblíbenější. Pokud máte rádi čokoládu, určitě ho zkuste Korpus: 250 ml vody 125 g másla 35 g kakaa 300 g hladké mouky 1 lžička jedlé sody 400 g krupicového cukru 2 vejce 125 ml podmáslí   Do kastrolu naliji vodu, přidám máslo a kakao a za …

Číst celý článek Čokoládový dort

Výborný a velmi jednoduchý krém do dortu Postup: Salko – již karamelizované vyšleháme s jednou kostkou másla. Výhodou tohoto krému je to, že je velmi rychle hotový a skoro nikdy se nesrazí. Je hodně sladký, takže jej milují hlavně děti Přeji dobrou chuť    

Číst celý článek Salko krém

Co budeme potřebovat: dvě pomazánková másla dvě smetany ke šlehání (po 250ml) 150g moučkového cukru Postup: Vše vyšlehat do tuhého krému. POZOR! – tento krém může rozpustit potahovou hmotu na dortu. Dort plněný tímto krémem raději nepotahujeme, ale jen nazdobíme. Přeji dobrou chuť    

Číst celý článek Krém ze šlehačky

Co budeme potřebovat: 3x vanilkový pudink 750ml mléka 7 lžic cukru jedno máslo Postup: Uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnou a poté vyšleháme s máslem. POZOR! – pudink a máslo musí mít stejnou teplotu, jinak se krém srazí. Nejlepší je nechat pudink i máslo přes noc v pokojové teplotě a ráno vyšlehat. Tímto krémem můžeme plnit dorty a …

Číst celý článek Pudinkový krém

Výborné k pivu, vínu nebo jako předkrm Sušené švestky zabalíme do slaniny a spíchneme párátkem. Skládáme na plech na pečící papír a necháme chvilku (cca 15 minut) zapéct v troubě při teplotě 220 stupňů. Servírujeme ještě teplé. Přeji dobrou chuť    

Číst celý článek Švestky ve slanině

Co budeme potřebovat: jednu Heru dva hrníčky cukru krupice dvě lžíce kakaa jednu lžíci rumu dva hrníčky polohrubé mouky čtyři vejce jeden prášek do pečiva kokos na posypání Postup: Ve velkém hrnci rozpustíme 1 tuk Hera se 2 sklenicemi pískového cukru, 1 sklenicí vody, 2 lžicemi kakaa a lžicí rumu. Necháme povařit. Stranou odlijeme 1 …

Číst celý článek Buchta Šalamoun